75 gr. blødt smør
100 gr. sukker
50 gr. brun farin
1 æg
2 tsk. vanilje sukker
½ tsk. natron
½ tsk. fint salt
150 gr. hvedemel
250 gr. god grofthakket chokolade
.....................
Rør smør og sukker sammen. Rør farin og æg i smørblandingen. Bland mel med vaniljesukker, natron og salt og bland det i dejen. Vend den grofthakkede chokolade i, og sæt dejen i toppe med to teesker på en plade med bagepapir. Bag kagerne øverst i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 7 min. Afkøles på en bagerist.
Note: Jeg plejer at have 12 toppe på en plade og der bliver ca. 2 plader. Sørg for god plads imellem dem.
Det er rimelig bløde når de kommer ud, men bare rolig - de bliver lige som de skal være efter afkøling.
Nu vil jeg så ud og rulle dej ud til basilikum og tomat brød. Der bages til fryseren i øjeblikket og den fødselsdag jeg har arrangeret for 12 tøser.
God dag.
3 kommentarer:
Mmmm....sender du ikke en smagsprøve? :-)
Jeg bager dem også fra tid til anden, men efter en lidt anden opskrift.
...pyhhhh, mundvand..må være godt at være mand og barn i dit hus!
Perle: Så må du lige få en smagsprøve næste gang - de er nemlig HURTIG væk...:-)
Alphafeen: .....ja, og kollega, nabo, genbo, venner, postbud, familie i øvrigt samt nabo hund. Alle nyder de godt af kagerne.
Send en kommentar