onsdag den 1. september 2010

Sådan en næsten helt almindelig onsdag

Så blev det den første efterårsdag. Ikke at termometeret sådan tog sig af den side af sagen, og sådan en solskinsdag skulle nydes. Det valgte jeg at gøre med ældsten, og vi drog til Århus Festuge.

Jeg bliver (stadig) så fascineret af sætninger der kommer ud af den lille mand. Nu deler jeg lige lidt ud her:

På vej til Århus midtby, sidder han og gaber så ingen er i tvivl om, at et par timers søvn ekstra bestemt ikke havde skadet det lille væsen. Hvilket jeg konstaterer med et: Hold da op - du er da godt nok træt. "Jaaaah - jeg syntes faktisk, at det stadig hænger lidt i mig, at Nanna skreg så meget da hun var lille. Man bliver virkelig træt mor"

I musikhuset, hvor vi skulle se et børneteater stykke, spotter han en Kim Larsen plakat. Musik han bare er tovlig begejstret for. "Seeeee mor. Det er Kim Larsen. Hvorfor er der en plakat med ham?" Hvilket kan tilskrives en annonceret koncert. "Årh DEN vil jeg gerne med til. Høj musik lige ind i ørene giver bare så meget energi, at man kan brænde alt sit krudt af, og så skal du ikke sige til mig 10 gange at jeg skal gå i seng. Skal vi ikke bare købe nogle billetter nu?"

Vi valgte lige et smut omkring AROS (kunstmuseum) for, at købe fødselsdags gave i deres lille fede butik, til lillesøster der jo runder det første år om mindre end 2 uger (jeg fatter det stadig ikke helt). Tid til en cola blev det også. Med en herlig udsigt over Århus. Vi ser en stor flok af unge mennesker komme gående udenfor. Vil selv tro, at det har været 3-4 skoleklasser. Han syntes det er vildt så mange der går der i en laaaang række. Jeg får sagt, at de vist er på alder med hans kusine - sådan nogle på 14-15 år. Drengen kigger på mig meget opgivende: "Sig mig lige mor, ved du slet ikke at så hedder de teenagere?"

På vej til frokost, står vi ved fodgænger felt. I krydset holder en politi bil, og bagved dem nogle der får en bøde for ikke at have sikkerheds sele på. Stort indtryk på den lille (så er det jo rigtig hvad mor siger, at man SKAL have sele på for det siger politiet selv). "Ja mor, så kan de lære det. Tror du de har trukket kortet i en automat i Tyskland. Eller måske Legoland?" (drengen må have hørt noget fra hans far, når han brokker sig over med billister).

I Århus festuge er opstillet den mest fantastiske labyrint, med et lysindfald der skaber store oplevelser imens man går rundt derinde. Jeg var meget fascineret og står og dvæler lidt i en afkrog over det spektakulære jeg oplever. "Jaaaaa hva? Du får dig vist nogle specielle oplevelser når du sådan er på tur med mig. Men mor det er jo bare rødt, grønt og blåt lys ligesom jeg har i mit disco lys. Det må du da have set før?"

Og ja, jeg får nogle helt specielle oplevelser når jeg suser rundt med ham. Hvilket jeg i øvrigt har fået lidt god tid til ovenpå min barsel. Er blevet afskediget fra jobbet bedst som jeg skulle opstarte. 23 medarbejdere måtte der siges farvel til, og løn nedgang til de blivende, pga. dårligt regnskab. Super ærgeligt, for jeg var glad for jobbet. Omvendt så har jeg ikke været der længe (sygemelding forud for fødsel og så en barsel smækket oveni), og når alt kommer til alt så kan jeg sagtens bruge 3 måneder på fuld løn til, at nå noget af det jeg ikke har nået det seneste år. Har jo aldrig haft bare 5 minutter for mig selv. Så jeg vil tillade mig at nyde situationen trods alt. Jeg er fortrøstnings fuld. Og en drønhamrende heldig mor til 2 skønne unger.

Nanna er i øvrigt super super glad for vuggestuen og piler rundt med grin og smil på fra hun kommer til hun bliver hentet. Hun er en bølle der forcerer, udforsker, tonser afsted og giver dem lidt sved på panden. For hun er hurtig den lille loppe. Man tror lige hun var ved ens side, og pist væk er hun. Til den modsatte ende, hvor hun tror hun er stor, og lige skal lege med de "store" på næsten 3 år. Det er en fornøjelse at se, at hun er havnet lige det sted der matcher hende 100%. Så bliver man lalleglad.

1 kommentar:

Frederikke sagde ...

Hold fast hvor er han sjov og skøn og direkte.
Godt at Nanna trives :)